Franco levering vanaf €75,- binnen Nederland
Meer dan 30.000 lagers, keerringen en o-ringen

Hoe werken Kogellagers?

De kogellager zoals we die vandaag de dag kennen, bestaat sinds het begin van de twintigste eeuw. De moderne variant werd uitgevonden in Zweden, maar voor die tijd bestonden er al meerdere varianten die net iets anders werkten. Ze zijn hedendaags onmisbaar in voertuigen en worden onder andere toegepast in fietsen, brommers en auto’s.

Tegenwoordig bestaan kogellagers uit een binnen- en buitenring met daartussen een enkele of dubbele rij kogels. Ze zorgen ervoor dat de wrijving tijdens de beweging wordt beperkt. Met behulp van een lager met kogels kunnen wielen dus zonder veel moeite ronddraaien, terwijl er wel een flink gewicht op de as drukt.

Voor beweging is kracht nodig. Ongeacht het soort kracht (radiaal of axiaal), wordt de beweging van een voertuig effectiever door een kogellager. Daarnaast krijg je minder snel te maken met verslijting van de onderdelen en het is mogelijk om hogere snelheden te bereiken. Lagerkoning heeft een groot assortiment lagers met kogels. Voor advies kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen. Wij nemen de tijd om je te helpen en leggen je alles uit over kogellagers en de verschillende mogelijkheden.

Welke kogellager past bij jou?

Ons assortiment aan kogellagers is enorm uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende binnen- en buitendiameters. Meet daarom van te voren goed op welke afmetingen je nodig hebt, zodat het onderdeel perfect aansluit op jouw voertuig. Onze lagers zijn van staal of RVS. We hebben lagers met een enkele rij kogels, of varianten met twee rijen. Verder heb je de keuze uit gewone en flenskogellagers. Om de laatste zit bij levering al een behuizing. Dit maakt het makkelijker om ze te plaatsen. Ons assortiment bestaat uit A-merken, maar ook voordelige alternatieven die geproduceerd worden in China. Je kunt kiezen uit de volgende merken:
  • FAG
  • IBB
  • INA
  • SKF
  • NTN
  • Koyo

Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen iets mogelijk is. Door de variatie aan prijsklassen is het voor iedereen haalbaar om de perfecte kogellager aan te schaffen.

Langere levensduur door goed onderhoud

Als je kogellagers goed onderhoudt, kunnen ze een lange tijd meegaan. Het onderdeel is niet helemaal vrij van wrijving. Als de kogels niet regelmatig gesmeerd worden met smeerolie of vet kunnen ze vastlopen.

De kogels horen normaalgesproken binnenin mee te draaien. Als ze niet goed onderhouden worden, ontstaat er tussen de kogels onderling wrijving en dus slijtage. Het is daarentegen ook niet goed als de kogels omringd zijn met te veel vet. In dit geval kan het vet namelijk gaan meedraaien, waardoor het begint te smelten. Een tekort aan smeermiddelen kan er dus voor zorgen dat lagers met kogels sneller slijten of beschadigen, maar er zijn meerdere oorzaken die de levensduur kunnen verkorten. Denk aan vuil, te hoge temperaturen, te zware belasting of een verkeerde installatie.

De kogels moeten dezelfde kleur hebben en niet piepen, krassen of schuren tijdens de draaibeweging. Als je het vermoeden hebt dat de kogellagers beschadigd zijn, onderneem dan zo snel mogelijk actie. Het uitstellen van de vervanging kan namelijk veel kosten met zich meebrengen.

Koop jouw kogellagers bij LagerKoning

Veel mensen zijn op zoek naar specifieke kogellagers. Het aanbod is zeer ruim, maar er zijn weinig bedrijven waarvan het assortiment zo uitgebreid is. Bij LagerKoning onderscheiden we ons van de rest als speciaalzaak. We bieden een keuze uit meer dan tienduizend verschillende lagers, waaronder een ruim aanbod aan lagers met kogels.

Ons personeel staat klaar om u van het beste advies te voorzien. Of u nu vragen heeft over het assortiment, over de voorraad of een defect onderdeel. Wij nemen de tijd om u zo goed mogelijk te helpen. Wij hebben veel onderdelen op voorraad, waardoor jouw gewenste kogellager vaak direct leverbaar is. Het is ook mogelijk om een bestelling te plaatsen in onze webshop. Bij aankopen boven de €75,- is de verzending binnen Nederland kosteloos.

Mis je een specifiek product? Neem contact op met onze klantenservice en dan kijken we wat er mogelijk is. Kijk in onze webshop en bestel jouw kogellagers snel!