Franco levering vanaf €75,- binnen Nederland
Meer dan 30.000 lagers, keerringen en o-ringen

Wat zijn lagerhuizen?

Lagerhuizen, ook wel lagerblokken genoemd, zijn de omhulsels van lagers en vormen samen een eenheid. Ze zorgen in zijn geheel dat de wrijving tussen twee onafhankelijke materialen wordt beperkt. Hun nut wordt keer op keer bewezen in allerlei machines en installaties en zijn inmiddels onmisbare componenten. In de meeste gevallen zijn lagerblokken zo gemaakt dat de lagers kunnen verschuiven. Ze werken dan dus als loslagers. Lagerhuizen worden gemaakt van gietijzer en zijn vaak voorzien van een laagje verf. Deze verflaag kan met diverse soorten lak opnieuw gelakt worden. Sommige varianten zijn voorzien van een smeeraansluiting of markeringen op de positie waar een smeeraansluiting gewenst is.

Hoogwaardige kwaliteit lagerblokken

Lagerkoning heeft een enorm assortiment van zowel lagers als lagerblokken, zodat er altijd een geschikte variant voor je tussen zit. Let goed op factoren als de binnen- en buitendiameters, voordat je jouw keuze maakt. Daarnaast hebben wij uiteenlopende kwaliteitsmerken in ons assortiment waaruit je kan kiezen. Zo vind je bij ons het volgende:
  • FAG
  • IBB
  • INA
  • SKF
  • NTN
We begrijpen dat het lastig is om te kiezen welke soort lagerhuis je nodig hebt. Daarom kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, die je graag helpen bij het maken van jouw keuze.

Zorg voor goed onderhoud

Het is bij lagerhuizen van belang dat ze in zijn geheel, met de lage, goed onderhouden worden voor het verkrijgen van een lange levensduur. De lagers zijn nooit volledig vrij van wrijving, daarom dienen ze goed gesmeerd te worden. Dit kun je doen met olie of vet, afhankelijk van de snelheid waarmee de lager in beweging is. Daarnaast dienen de lagers en de behuizing vrij van vuil te zijn en wordt aangeraden de producten te bewaren in een droge omgeving omdat ze niet vochtig mogen worden. Bovendien is het verstandig om de originele verpakking zo lang mogelijk gesloten te laten tot je de producten echt nodig hebt. Mocht je vragen hebben over onderhoud dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice en kunnen we jou voorzien van deskundige adviezen.

Lagerblokken en lagerhuizen kopen bij Lagerkoning

Wij zijn een speciaalzaak op het gebied van lagerhuizen en onderscheiden ons door ons enorme assortiment. Zo is er bij ons voor elke toepassing een geschikt lagerblok te vinden. Wij hebben veel onderdelen op voorraad, zo kunnen we snelle levertijden realiseren. In de meeste gevallen kunnen we jouw producten dezelfde dag nog versturen op voorwaarde dat je voor 18:00 uur je bestelling plaatst. Mocht je er niet uit komen, dan kun je te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Onze experts zijn zeer gespecialiseerd en kunnen je helpen met het uitzoeken van de juiste lagerblokken en lagerhuizen.