Franco levering vanaf €75,- binnen Nederland
Meer dan 30.000 lagers, keerringen en o-ringen

Kogellagers Fiets

Met hoogwaardige kogellagers fiets je een stuk soepeler. Dit type lager bevestig je aan de as van je fietswiel. Wij hebben een groot aanbod fietslagers met verschillende afmetingen. Bestel je fiets kogellagers bij LagerKoning en profiteer van snelle levering.
22 resultaten gevonden in categorie "Kogellagers Fiets"
producten
Stel een Aflopende Directie in
producten
Stel een Aflopende Directie in

Over Kogellagers Fiets

Met kogellagers fiets je soepeler. Hoe kan dat?

Hedendaagse kogellagers voor de fiets zijn gemaakt met als doel de wrijving tijdens de beweging van twee onderdelen te verminderen en deze onafhankelijk van elkaar te laten bewegen. De kogellagers bestaan uit een binnenschaal en een buitenschaal met daartussen een rij kogels. Een kooi houdt de kogels op gelijke afstand van elkaar, waardoor het wiel van fiets effectiever en soepeler draait.

Bij fiets kogellagers loopt de as van het wiel door de binnenschaal van de lager. De buitenschaal wordt geklemd in het frame van je fiets. Bij deze lagers voor je fiets beweegt een van de twee schalen en staat de ander stil. De kogels in de lager bewegen om hun as waardoor de schalen los van elkaar kunnen bewegen en de wrijving tussen de onderdelen verminderd.

Fietslagers voor verschillende krachten

Bij beweging komt kracht kijken. Afhankelijk van het soort kracht zijn er verschillende types fietslagers met kogels voor jouw fiets geschikt. Zo kan de kracht radiaal of axiaal zijn. De lagers voor je fiets hebben voornamelijk te maken met radiale belasting. Radiale kracht betreft de draaiende beweging. Deze kracht staat pal op de as.

Het balhoofd van je fiets heeft voornamelijk te maken met axiale krachten en heeft daarom andere lagers nodig. Axiale krachten zijn krachten in de lengte van de as.

Onderhoud voor een lange levensduur

Ondanks de vermindering van de wrijving tussen de onderdelen, is een fiets kogellager niet volledig vrij van wrijving. Maar hoe zorg je voor een optimale levensduur van de lagers? Door goed onderhoud. De kogels moeten frequent gesmeerd worden met speciaal soort smeerolie voor lagers.

Met kogellagers fiets je soepeler, mits je de lagers goed onderhoudt. Doe je dit niet, dan slijten ze sneller. Maar, teveel smeerolie is ook schadelijk voor de kogels. De smeerolie draait dan mee, waardoor het kan smelten. Ook

Kogellagers voor de fiets kopen bij LagerKoning

Ben jij op zoek naar kogellagers voor in de fiets? Dan kun je terecht bij LagerKoning. Ons assortiment is ontzettend uitgebreid, dus keuze genoeg. Wij onderscheiden ons als speciaalzaak in lagers, zo zijn er meer dan 10.000 varianten bij ons te verkrijgen. Heb je vragen of zoek je naar een specifieke lager? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Onze experts staan voor jou klaar en kunnen je voorzien van deskundig advies. Onze producten hebben wij veelal op voorraad, waardoor deze snel leverbaar zijn. Bestel je voor meer dan €75? Dan is bezorging in heel Nederland helemaal gratis! Wacht niet langer en bestel vandaag nog bij LagerKoning, want met nieuwe kogellagers fiets je soepeler!