Franco levering vanaf €75,- binnen Nederland
Meer dan 30.000 lagers, keerringen en o-ringen

Naaldlagers

Naaldlagers zijn tegenwoordig een onmisbaar onderdeel voor draaiende elementen. Ze zijn misschien klein van formaat, maar hun belang moet zeker niet onderschat worden. De naald lagers zorgen namelijk voor vermindering van de wrijving tussen het wiel en de as. Wij voeren een gigantisch assortiment van A-merken zoals SKF en INA, zo kun je bij ons voor elke toepassing de juiste naaldlager kopen.

Reset filter

De werking van Naaldlagers

Naaldlagers zijn lagers met rolelementen die lijken op dunne cilinders, zoals naalden. Ze onderscheiden zich niet alleen door deze rolelementen, ook verschillen ze behoorlijk in de hoeveelheid belasting die de naald lagers aankunnen.

De naaldlager is een van de kleinste soorten lagers en heeft vaak het laagste gewicht. Dit maakt ze enorm geschikt voor montage in de auto-industrie en landbouw, waar ze dan ook op grote schaal worden ingezet. Ook zie je dit type lager regelmatig terugkomen in kleinere apparaten zoals elektrische gereedschappen of huishoudelijke apparaten. De beweging van een voertuig zal altijd effectiever en efficiënter zijn wanneer er gebruik wordt gemaakt van een naaldlager. Ze zijn meer geschikt voor hogere krachten dan andere lagers, maar zijn daarentegen minder geschikt voor hogere snelheden. Dit type vormt een alternatief voor de bekende kogellagers.

Voor hulp of advies kan je contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar om jouw vragen over lagers met naalden te beantwoorden.

Het belang van goed onderhoud

Voor de prestatie en de levensduur van de lager is het belangrijk de naaldlagers goed te onderhouden. Het begint bij de juiste installatie en afstelling, maar dit is niet het belangrijkste. Waar voornamelijk op gelet moet worden is het smeermiddel in de lagers, wat de grootste oorzaak voor lagerdefecten is.

In de lagers met naalden moet altijd voldoende smeermiddel aanwezig zijn om te voorkomen dat ze slijten of beschadigen. Daarbij zorgt het smeermiddel ervoor dat wrijvingswarmte afgevoerd wordt en dat de lager wordt beschermd tegen vocht en bijvoorbeeld het verroesten van de onderdelen.

Veel voorkomende smeermiddelen van de naaldlagers zijn olie of vet. Dit hangt af van de druk op de lagerelementen en de snelheid van de toepassing. Naast te weinig smeermiddel moet er ook zeker niet te veel gebruikt worden, dit kan gaan meedraaien met de naald lagers waardoor het begint te smelten.

Welke naaldlagers moet je kiezen?

Naaldlagers worden soms ook antiwrijvingslagers genoemd, vanwege een lagere wrijving en minder smering dan andere types lagers. Wij hebben de lagers met naalden in veel verschillende uitvoeringen. Zo moet je goed kijken naar de binnen- en buitendiameters die je nodig hebt, voordat je een keuze maakt.

Naadlagers kopen? Ze zijn te verkrijgen in varianten met binnenring en varianten zonder binnenring. Daarnaast kan je ook kiezen voor een naaldhulslager. De lagers in ons assortiment zijn gemaakt van de materialen RVS of staal. Je kunt kiezen uit verschillende A-merken, maar ook goedkopere alternatieven hebben wij in het assortiment toegevoegd:

  • FAG 
  • IBB 
  • INA 
  • SKF 
  • NTN 
  • Koyo

Eenvoudig naaldlagers kopen bij LagerKoning

Voor elke toepassing is er een andere naaldlager nodig. Wij hebben een enorm aanbod, en weten ons daarom te onderscheiden als speciaalzaak. Bij ons kun je met een gerust hart je naadlagers kopen!

Bent ke niet helemaal zeker over welke lager het beste bij jou past of heb je een andere vraag? Geen probleem! Onze experts staan altijd voor je klaar en nemen ruim de tijd om een antwoord op jouw vraag te vinden. Op deze manier zorgen wij dat je met de juiste naaldlager naar huis gaat. Je kunt ook eenvoudig de lagers met naalden bestellen op onze website. Verzending is voor jou helemaal gratis bij een bestelbedrag van €75,-. Wij hebben altijd een ruim aantal op voorraad, zodat de lagers altijd rechtstreeks te leveren zijn. Zo kan je altijd naaldlagers kopen die jij zoekt. Bestel makkelijk en snel je naaldlagers bij LagerKoning.